Glas Muslimana Crne Gore

Informativni portalZdravlje

November 2, 2015

Ovaj prirodni lijek sprečava srčani i moždani udar

More articles by »
Written by: admin

Egipćani su ga koristili za liječenje rana, Grci za dug život, a Indijanci da uspostave ravnotežu u organizmu.

Više od 4.000 godina, med se koristi kao tradicionalni lijek za skoro svaku bolest. Moderna medicina pokazuje da su ova vjerovanja istinita. Naučnici, doktori i druga stručna lica su u više navrata potvrdili prednosti redovnog konzumiranja meda u kombinaciji sa cimetom, kao moćno oružje u borbi protiv mnogih bolesti.

Kako je bilo pozitivnih uvjerenja o medu, isto tako se znalo za cimet od davnina. Cimet se smatrao kao pogodan poklon za monahe zbog svoje koristi u liječenju mnogih bolesti. Ovo su neke od kombinacija ovih moćnih prirodnih sastojaka koji se mogu koristiti u liječenju nekih bolesti, uključujući hronične kao što je artritis.

Smanjenje holesterola

Dodajte dvije kašike meda i tri kašičice cimeta u veliku šolju čaja. Konzumacija ove mješavine će izazvati smanjenje holesterola za 10% u roku od dva sata.

Kardiovaskularne bolesti

Ujutru, umjesto marmelade ili džema, stavite malo meda i cimeta na parče hljeba. Ako redovno konzumirate ovu kombinaciju, to će vam pomoći da smanjite nivo holesterola u krvi i spriječite mogućnost dobijanja srčanog udara.

Protiv artritisa

U šolji ključale vode pomiješajte dvije supene kašike meda i kašiku cimeta. Pijte ovaj napitak ujutro i uveče. Uz redovnu upotrebu, ovo piće će vam pomoći u liječenju hroničnog artritisa.

Protiv infekcije žučne kese

Ako imate bilo kakvu infekciju žučne kese, možete koristiti mješavinu gore pomenutu, ali ovaj put promijenite količinu meda i cimeta. U šolju ključale vode stavite dvije kašičice cimeta i veliku kašiku meda.

Protiv prehlade

Ako imate problema sa čestim prehladama, napravite mješavinu od velike kašike meda i četvrtine kašičice cimeta. Ova navika će pomoći u liječenju prehlade, hroničnog kašlja i začepljenja sinusa.

Jača imunitet

Poželjno je da se svakodnevno konzumiraju ove namirnice, jer prirodno štite tijelo od bakterija i virusa.


Izvor: Zdravlje žene

Foto: Thinkstock

 About the Author

admin

Matica muslimanska Crne Gore