Glas Muslimana Crne Gore

Informativni portalZdravlje

February 3, 2016

Opasni po zdravlje: Ove stvari odmah izbacite iz kuće

More articles by »
Written by: admin
Koliko puta ste se našli u situaciji da planirate da bacite tablete ili pak komad kozmetike, ali ste ipak odustali i ostavili ga (za svaki slučaj)

Nagomilavanje stvari više šteti izgledu vašeg stana ili ormara, ali nekih stvari trebalo bi da se riješite i to bez razmišljanja jer mogu biti opasne za vaše zdravlje.

1. Stara kozmetika

Kada govorimo o kozmetici, pravilo je vrlo jednostavno – ako je stara, suha ili ne planirate da je upotrijebite, bacite je bez razmišljanja.

I dok se u vlažnoj dekorativnoj kozmetici poput pudera, maskare i tuša za oči vremenom počinju razvijati bakterije, sjenke i rumenila nakon isteka roka više nijesu postojani na koži i nemaju isti učinak.

Što se preparativne kozmetike tiče, ako je kremi ili maski za lice istekao rok trajanja ili su pak promijenile boju ili strukturu, nikako ih ne stavljajte na kožu jer mogu izazvati jake alergijske reakcije. Isto važi i za kreme za sunčanje koje ne bi trebalo da koristite dvije sezone zaredom.

2. Stare četke i sunđeri za tuširanje

Prema posljednjem istraživanju, stvari koje koristite kako bi oprali tijelo mogu biti najprljaviji predmeti u vašoj kući. To se naravno odnosi na krpice, sunđere ili četke za tuširanje koje iznova koristite predugo. Naime, bakterije se najbrže razvijaju na vlažnim mjestima, a dlačice ili vlakna sunđera za tuširanje kao stvorene su za razmnožavanje bakterija.

3. Ljekovi

Iako im je primarna funkcija da čuvaju naše zdravlje ili nas pak izliječe od raznih bolesti, stari ljekovi iz naše kućne apoteke mogu postati opasni.

Naime, prosječan rok trajanja ljekova je oko godinu dana. Sve iznad toga umanjuje njihov učinak ili pak, u nekim slučajevima može postati i opasan za zdravlje. Isto važi i za ljekove koji nijesu u svom originalnom pakovanju.About the Author

admin

Matica muslimanska Crne Gore
 
 

 

Konkurs za objavljivanje rada u 9. broju časopisa ”Osvit”

Matica muslimanska Crne Gore Samostalno udruženje u oblasti kulture manjinskog muslimanskog naroda Broj: 19  10. 09. 2017. godine   O b a v j e š t e nj e o prijemu tekstova, radova, za Deveti broj časopisa OSVIT glas M...
by admin
0

 
 

Položaj Muslimana Crne Gore poslije izbora 2016. godine

Matica muslimanska Crne Gore Samostalno udruženje u oblasti kulture manjinskog muslimanskog naroda. Broj: 18 12. 06. 2017. godine     Demokratska partija socijalista predsjedniku Milu Đukanoviću     Pred...
by admin
0

 
 

Vezirova džamija u Gusinju

Vezirova džamija je najstarija džamija u Gusinju. Prema predanju, džamiju je izgradio skadarski vezir iz porodice Bušatlija, početkom 15. veka. Zbog svog značaja i svoje karakteristične arhitekture zaštićena je zakonom...
by admin
0

 
Savjet Muslimana Crne Gore

0 Comments


Be the first to comment!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava u Crnoj Gori