Glas Muslimana Crne Gore

Informativni portalZdravlje

December 20, 2015

Ojačajte imunitet, spriječite prehladu

More articles by »
Written by: admin

Obezbijedite tijelu dovoljno probiotika, jer zdrave bakterije u organizmu i sistemu za varenje mogu da vas zaštite od prehlada, pišu “Večernje novosti

Redovno pranje ruku, izbjegavanje onih koji imaju grip i često provjetravanje prostorija u kojima boravite ponekad nijesu dovoljne mjere predostrožnosti protiv gripa. Zato virusima “objavite rat” tako što ćete ojačati imunitet u tri koraka:

– Obezbijedite tijelu dovoljno probiotika, jer zdrave bakterije u organizmu i sistemu za varenje mogu da vas zaštite od prehlada. Naime, studija sprovedena u SAD potvrdila je da osobe koje unose dosta probiotika imaju 30 odsto manje šansi da obole od nekih respiratornih infekcija.

– Redovna fizička aktivnost poput lahkih vježbica ili brze šetnje može znatno da poveća otpornost tijela na viruse. Boravak na svežem vazduhu i smanjen nivo stresa dodatni su benefiti koji će vam pomoći da se osjećate bolje.

– Dokazano je i da unos cinka kod odraslih osoba može da zaustavi prehladu i smanji broj dana provedenih u krevetu. Ovaj mineral je i “prva linija odbrane” organizma, jer sprečava bakterije da se razmnožavaju i prenose.

Foto: ThinkstockAbout the Author

admin

Matica muslimanska Crne Gore