Glas Muslimana Crne Gore

Informativni portalZdravlje

October 6, 2015

Očistite organizam od nikotina uz ove namirnice

More articles by »
Written by: admin

Detoksikacija nakon pušenja je najefikasnija uz ove namirnice.

Ako već ne možete bez cigareta, pokušajte da smanjite njihov negativan uticaj na zdravlje. Ove namirnice imaju odličan uticaj i preporučuju se za detoksikaciju nakon pušenja.

Sok od ceđene pomorandže

Ovo je vrlo efikasan domaći lek za izbacivanje nikotina iz organizma, naročito za one koji žele potpuno da prekinu sa pušenjem.

Brokoli

Nivo nikotina u organizmu možete smanjiti i tako što ćete jesti brokoli. Ovo zeleno povrće je bogato vitaminima B5 i C koji će efikasno zameniti vitamine koji se gube pušenjem cigareta.

Sok od šargarepe

Kada dospe u organizam, nikotin ulazi u krvotok i u telu se zadržava i do tri dana. Sok od šargarepe može umanjiti negativan uticaj cigarete na organizam. Ovaj napitak je bogat vitaminima A, C, K i B koji su efikasni u izbacivanju toksina iz organizma.

Pored ovih namirnica tu je svakako i voda koja može da izbaci skoro sve štetne stvari iz organzima, uključujući i nikotin. Ako dnevno popijete osam čaša vode, možete znatno smanjiti negativan uticaj pušenja. Običnoj vodi možete dodati i kriške limuna i pomorandže kako biste oplemenili ukus.


 

Uzvor: HR.N1

Foto: Thinkstock

 

 About the Author

admin

Matica muslimanska Crne Gore