Glas Muslimana Crne Gore

Informativni portalZapadni Balkan

September 8, 2015

Zagreb nekad i sad (VIDEO)

More articles by »
Written by: admin

Pogledajte fenomenalan video u kome je jedan kreativni Zagrepčanin spojio prošlost i sadašnjost svog grada

Ognjen Ivanović već godinama crpi inspiraciju iz grada u kom je rođen i u kom je odrastao. U najnovijem projektu je spojio crno-bijelu prošlost u sadašnjost u boji.

„Projekat “Zagreb nekad i sad” počeo je objavom prve fotografije, a inspirisao me rad čovjeka koji scene iz filmova spaja slikom u slici sa današnjim trenutnim lokacijama. Kao rođeni Zagrepčanin sam, naravno, večnu inspiraciju pronašao u svom gradu“ objasnio je Ognjen Ivanović kom je ovaj video projekat zapravo nastavak na prvi u kom je radio samo s fotografijama.

„U novembru prošle godine počele su objave slika na mom Fejsbuk profilu koje su vrlo brzo pronašle svoju publiku. Kako se inače bavim videom i muzikom odmah sam počeo da pripremam i video verziju. Slikama ’Nekad i sad’ hteo sam da lagahno uvedem ljude u cijelu tu priču i paralelno sam radio na videu koji sve to zaokružuje“ rekao je Ivanović uz napomenu kako mu je najteži dio projekta predstavljala izrada sirovine – priprema materijala, snimanje i montiranje.

„Trebalo je isjeći preko 1300 sličica, isto toliko puta uslikati današnje lokacije, a na neke smo se morali vraćati i po nekoliko puta kako bismo dobili što bolji snimak. Kako sam svaki ‘frejm’ montirao sličicu po sličicu, to je nešto što te izludi, ali i obraduje kad nakon nedjelju dana vidiš dva i po minuta animacije“.

Ognjen Ivanović napominje kako je na izradi videa uz Draganu Momčilović, ‘najljepšu polovinu Dobrih ideja’, radio i ‘naš prijatelj Josip Šušnjar’, čovjek koji je s Ivanovićem obilazio i snimao sve lokacije za video.

Povodom prvih reakcije na video koji je u nekoliko dana vidjelo više desetina hiljada ljudi, Ognjen je rekao:

„Ljudi su divni, njihovi komentari i podrška su neprocjenjivi. Video sam objavio na Jutjubu i Fejsbuku i za samo 24 sata su skupili na obije mreže preko 25.000 pregleda. Reakcije su toliko pozitivne da je stvarno vrijedilo truda koji smo uložili u ovaj projekat. Veliko hvala.“About the Author

admin

Matica muslimanska Crne Gore