Glas Muslimana Crne Gore

Informativni portalZapadni Balkan

October 29, 2015

Bosanci šokirani, stigli alarmantni podaci o dugu

More articles by »
Written by: admin

Bosna i Hercegovina ima javni dug od 11,69 milijardi konvertibilnih maraka (više od šest milijardi evra), saopštio je ministar finansija Bosne i Hercegovine Vjekoslav Bevanda.

“Ukupna zaduženost Bosne i Hercegovine zaključno sa 30. junom iznosi 11,69 milijardi maraka”, kazao je on, naglasivši da ministarstvo redovno dostavlja podatke o stanju javne zaduženosti.

Bevanda je taj podatak iznio na zajedničkoj sjednici oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, odgovarajući na pitanje o stanju javne zaduženosti zemlje, te pozicije Bosne i Hercegovine prema Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) koje je postavio delegat Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Martin Raguž.

Raguž je ocijenio da su to “alarmantni podaci”.

“Treba biti obazriv prilikom zaduživanja i donijeti zakonski okvir. Vrijeme je da se takvi koraci pokrenu, jer se dug može vraćati na tri načina”, rekao je Raguž.

On je pozvao da se taj problem zakonski reguliše, kako buduće generacije ne bi podnijele teret sadašnjeg zaduženja Bosne i Hercegovine.


Izvor: BETA

 About the Author

admin

Matica muslimanska Crne Gore
 
 

 

Konkurs za objavljivanje rada u 9. broju časopisa ”Osvit”

Matica muslimanska Crne Gore Samostalno udruženje u oblasti kulture manjinskog muslimanskog naroda Broj: 19  10. 09. 2017. godine   O b a v j e š t e nj e o prijemu tekstova, radova, za Deveti broj časopisa OSVIT glas M...
by admin
0

 
 

Položaj Muslimana Crne Gore poslije izbora 2016. godine

Matica muslimanska Crne Gore Samostalno udruženje u oblasti kulture manjinskog muslimanskog naroda. Broj: 18 12. 06. 2017. godine     Demokratska partija socijalista predsjedniku Milu Đukanoviću     Pred...
by admin
0

 
 

Vezirova džamija u Gusinju

Vezirova džamija je najstarija džamija u Gusinju. Prema predanju, džamiju je izgradio skadarski vezir iz porodice Bušatlija, početkom 15. veka. Zbog svog značaja i svoje karakteristične arhitekture zaštićena je zakonom...
by admin
0

 
Savjet Muslimana Crne Gore

0 Comments


Be the first to comment!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava u Crnoj Gori