Glas Muslimana Crne Gore

Informativni portalTurizam

December 14, 2015

Pet razloga da se posjeti Njemačka

More articles by »
Written by: admin

Njemačka je zemlja koja putnicima može da ponudi mnogo toga, a posebno je atraktivna za ljubitelje automobila, dvoraca… Najromatičniji grad jeste Rotenburg na reci Tauber

Njemačka pruža svakom turisti ponešto, a mnogim gostima sve: šoping, istoriju, zabavu, kulturu, gastronomiju… Da je ova zemlja vredna posjete, najbolji je dokaz to što se 40 lokaliteta našlo na Uneskovoj listi svjetske baštine. Romantični mogu da krenu romantičnim putem, ljubitelji bajki Grimovom rutom, a poštovaoci istorije do berlinskog zida.

1. Švarcvald torta

Najukusniji švarcvald kolač može se probati u njemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg. Slatkiš s višnjama, šlagom i čokoladom najbolje je pojesti na mjestu s pogledom na Crnu šumu, a poslije posjete muzeju Kuku satova. U Baden-Virtembergu se nalazi i zabavni park “Evropa”.

2. Rotenburg

Najromatičniji grad na njemačkoj romantičnoj ruti (dugačkoj 400 kilometara) jeste Rotenburg na rijeci Tauber. Kapije ovog srednjovjekovnog mjesta svake večeri i danas “zaključava” noćni čuvar u 20 časova! Toliko je lijep da je Amerikancima bilo žao da ga bombarduju na kraju Drugog svjetskog rata. Krase ga fontane, kuće iz srednjeg vijeka, sat-kule i zidine koje se prodaju na metar.

3. Božićni vašari

Gotovo svaki grad u Bavarskoj organizuje božićni vašar, ali tri su bez premca: u Nirnbergu, Bambergu i Regensburgu. Vašar u Nirnbergu je jedinstven po tome što se organizuje unutar zidina starog grada, a njegov zaštitinik je anđeo – dijete plavih očiju rođeno u ovom gradu. Vrijedi posjetiti i romantični božićni vašar u Regensburgu.

4. Dvorci

Njemačka ima desetine prelijepih dvoraca koji su rekonstruisani i u kojima se održavaju festivali. Međutim, najspektakularniji je Nojšvajnštajn u Bavarskoj. Kralj Ludvig Drugi bio je jedinstvena figura u nemačkoj istoriji, jer je njegov život protkan legendama i bajkama.

5. Šoping

Minhenski “Oktoberfest” odličan razlog da se otputuje u ovaj grad. Međutim, Bavarska je i prijestolnica auto-industrije, a ljubitelji četvorotočkaša imaju mnogo razloga da posjete hramove automobila.

U isto vrijeme, pripadnice ljepšeg pola mogu da uživaju u beskrajnom šopingu.


izvor: novosti

foto: flickr.com/dierk schaeferAbout the Author

admin

Matica muslimanska Crne Gore
 
 

 

Konkurs za objavljivanje rada u 9. broju časopisa ”Osvit”

Matica muslimanska Crne Gore Samostalno udruženje u oblasti kulture manjinskog muslimanskog naroda Broj: 19  10. 09. 2017. godine   O b a v j e š t e nj e o prijemu tekstova, radova, za Deveti broj časopisa OSVIT glas M...
by admin
0

 
 

Položaj Muslimana Crne Gore poslije izbora 2016. godine

Matica muslimanska Crne Gore Samostalno udruženje u oblasti kulture manjinskog muslimanskog naroda. Broj: 18 12. 06. 2017. godine     Demokratska partija socijalista predsjedniku Milu Đukanoviću     Pred...
by admin
0

 
 

Vezirova džamija u Gusinju

Vezirova džamija je najstarija džamija u Gusinju. Prema predanju, džamiju je izgradio skadarski vezir iz porodice Bušatlija, početkom 15. veka. Zbog svog značaja i svoje karakteristične arhitekture zaštićena je zakonom...
by admin
0

 
Savjet Muslimana Crne Gore

0 Comments


Be the first to comment!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava u Crnoj Gori