Glas Muslimana Crne Gore

Informativni portalTurizam

November 10, 2015

Najbolje destinacije za “zimsko ljetovanje” (FOTO)

More articles by »
Written by: admin

Egipat je dugov važio za omiljenu destinaciju za zimska “ljetovanja”. Međutim, zbog turbulentnih političkih promjena, prijetnji terorista i opšte nebezbijednosti, turisti se u velikom broju neko vrijeme sigurno neće vraćati u tu afričku zemlju.

Ako čeznete za “zimovanjem na plaži”, postoje mnogo bezbjednije opcije.

Zelenortska Ostrva

Foto: Sérgio Machado BRA sileiro / Flickr.com

Ovaj vulkanski arhipelag nalazi se na samo jedan sat letenja od Kanarskih ostrva i garantuje sunčane decembarske dane sa prosječnom maksimalnom temperaturom od 26 stepeni Celzijusa.

Dubai

Foto: Dubai Holiday Villas – Luxury on The Palm / Flickr.com

Najraskošniji od Ujedinjenih Arapskih Emirata ima vrlo prijatne zimske temperature. U ovo doba godine prosječna dnevna temperatura je 26 stepeni Celzijusa, a sunce sija osam sati dnevno.

Abu Dabi

Foto: Richard Bitting / Flickr.com

Najveći od Ujedinjenih Arapskih Emirata, osim prijatnih zima, ima i brojne kulturne sadržaje. Kao i u Dubaiju, prosječna temperatura je 26 stepeni Celzijusa u decembru, a sunce sija 10 sati dnevno.

Oman

Foto: Andries3 / Flickr.com

Muskat je divan grad, u kom možete uživati u brojnim kulturnim sadržajima, ali i na plaži. Prosječna temperatura je čak 27 stepeni Celzijusa.

Gambija

Foto: Mishimoto / Flickr.com

Ova država važi za najmanju u kontinentalnom dijelu Afrike. Zimi temperature ovdje dostižu 30 stepeni Celzijusa.

Maroko

Foto: Andrea Moroni / Flickr.com

Esauira, grad na zapadnoj obali Maroka ima divne plaže i uslove idealne za jedrenje. Prosječna temperatura je 20 stepeni Celzijusa.

Kanarska ostrva

Foto: Namaste 🙂 / Flickr.com

Lansarote je prelijepo ostrvo sa Timanfaja nacionalnim parkom. Ovdje ćete naći nevjerovatnu kombinaciju vulkanske pustoši na sjeveru i mehkoće Plaja Blake na jugu. Prosječna temperatura u decembru je 22 stepena Celzijusa.

Mozambik

Foto: Francois de Halleux / Flickr.com

Portugalsko kolonijalno nasljeđe i prelijepe plaže na Indijskom okeanu čine Mozambik idealnom destinacijom za “zimsko ljetovanje”.

Vrijedi pojsetiti Kirimbas arhipeag i divno ostrvo Ibo na kom su ostaci tvrđave i crkve na samoj obali. Prosječna decembarska temperatura je 29 stepeni Celzijusa.


 

IZVOR: TELEGRAPH

Istaknuta slika: Zelenortska Ostrva. Foto: AD SURF Photography / Flickr.com

 About the Author

admin

Matica muslimanska Crne Gore
 
 

 

Konkurs za objavljivanje rada u 9. broju časopisa ”Osvit”

Matica muslimanska Crne Gore Samostalno udruženje u oblasti kulture manjinskog muslimanskog naroda Broj: 19  10. 09. 2017. godine   O b a v j e š t e nj e o prijemu tekstova, radova, za Deveti broj časopisa OSVIT glas M...
by admin
0

 
 

Položaj Muslimana Crne Gore poslije izbora 2016. godine

Matica muslimanska Crne Gore Samostalno udruženje u oblasti kulture manjinskog muslimanskog naroda. Broj: 18 12. 06. 2017. godine     Demokratska partija socijalista predsjedniku Milu Đukanoviću     Pred...
by admin
0

 
 

Vezirova džamija u Gusinju

Vezirova džamija je najstarija džamija u Gusinju. Prema predanju, džamiju je izgradio skadarski vezir iz porodice Bušatlija, početkom 15. veka. Zbog svog značaja i svoje karakteristične arhitekture zaštićena je zakonom...
by admin
0

 
Savjet Muslimana Crne Gore

0 Comments


Be the first to comment!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava u Crnoj Gori