Glas Muslimana Crne Gore

Informativni portalTurizam

February 29, 2016

I pored svih problema plaže će biti spremne za početak sezone

More articles by »
Written by: admin
Tags:

Problemi koji su nastali oko tendera za zakup plaža u Budvi, Baru, Tivtu i Kotoru usporili su pripreme za ljetnju turističku sezonu, kazali su Dnevnim novinama iz Ministarstva održivog razvoja i turizma. U ovom vladinom resoru, na čijem je čelu ministar Branimir Gvozdenović, tvrde da ćemo i pored svih problema spremno dočekati predstojeću sezonu

Ministarstvo održivog razvoja i turizma je svoj dio aktivnosti završilo pravovremo, tj. Plan objekata privremenog karaktera je usvojen u decembru 2015.

“Cilj je bio upravo da za ovu turističku sezonu sve plaže, pored ostalih aktivnosti, budu opremljene, uređene i stavljene u funkciju najkasnije 1. maja. Stoga, i pored problema koji su, na našu žalost, usporili čitav postupak, ocjenjujemo da će on biti završen u rokovima i stvoriti uslove za kvalitetnu predstojeću ljetnju sezonu”, saopštili su DN iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Javno preduzeće je, kako ističu u Ministarstvu, zbog nastale greške, pokrenulo postupak preispitivanja odgovornosti.

“Takođe, zadužene su stručne službe Morskog dobra da dostave Upravnom odboru ovog Javnog preduzeća cjelovitu informaciju o toku i realizaciji tenderskih postupaka, a koju će Upravni odbor dostaviti Ministarstvu i Vladi na upoznavanje. Nakon toga će biti precizirani dalji koraci, u skladu sa Zakonom”, zaključili su u ministarstvu.

Problem sa zakupom plaža je nastao jer javni pozivi za zakup kupališta i odluke Upravnog odbora Morskog dobra nijesu usaglašeni u nekim djelovima.

Direktor JP Morsko dobro Mihajlo Đurović zbog ove geške je podnio ostavku, dok je Upravni odbor ovog preduzeća dao preporuku da tenderske komisije za kupališta u opštinama Budva, Kotor, Tivat i Bar, nastave i okončaju započete postupke u skladu sa objavljenim Javnim pozivima.


 

Izvor: Dnevne novineAbout the Author

admin

Matica muslimanska Crne Gore