Projekat ”GLAS MUSLIMANA CRNE GORE” –  informativni portal je projekat izrade portala koji će tačno, objektivno i pravovremeno informisati svoje čitaoce o svim aktuelnostima. Portal će svojim tekstovima ukazivati na aktuelne probleme u različitim oblastima, s ciljem pozitivnih društvenih promjena u Crnoj Gori, prije svega afirmacije pozitivnih vrijednosti, ljudi i događaja koji doprinose stvaranju zdrave i pozitivne atmosfere u crnogorskom društvu. Tematika portala u probnoj ediciji sastojaće se od novosti iz politike, društva, regiona, svijeta, sporta, kulture, književnosti, ekonomije, nauke, islama i dr.

fzm2

Podržano od: Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava u Crnoj Gori

Cilj projekta ”Glas Muslimana Crne Gore” – informativni portal je da damo konstruktivan doprinos rješavanju svih značajna političkih, društvenih, kulturnih i drugih pitanja koja se prvenstveno tiču Muslimana u Crnoj Gori ali i van nje.

Pored informativnog aspekta ovog projekta, cilj je i očuvanje i afirmacija nacionalnih, kulturnih, jezičkih i vjerskih posebnosti Muslimana Crne Gore.

Ovaj web-portal će okupljati mlade stvaraoce Muslimane (i druge zainteresovane za saradnju) iz svih oblasti društvenog života, posebno one koji su zainteresovani da svoje stvaralaštvo prezentuju kao dešavanja u Crnoj Gori i inostranstvu sa posebnim akcentom na informacije vezane za Muslimane Crne Gore.

Ovim projektom se otvara medijski prostor Crne Gore na način što će čitalačka javnost imati priliku da saznaje novosti i objektivno se informiše o svim značajnim događajima u državi, regionu, Evropi i svijetu te će portal ”GLAS MUSLIMANA CRNE GORE” biti u potpunosti otvoren u svojoj programskoj šemi i za saradnju sa predstavnicima svih drugih nacionalnih zajednica u Crnoj Gori. Svi sadržaji koji afirmišu multinacionalnost i multikulturalnost imaće obezbijeđen prostor na portalu

Tekstove i fotografije šaljite na mejl: muslimanicg(ET)gmail.com


U toku je eksperimentalni rad portala