Glas Muslimana Crne Gore

Informativni portalMagazin

December 17, 2015

VIDEO: Mladost u Jugoslaviji 60-tih i 70-tih godina

More articles by »
Written by: admin
U zavisnosti od toga koliko stvari vam je iz ovog videa poznato, može se zaključiti koliko ste stari i gdje ste proveli drugu polovinu prošlog vijeka

Za vrijeme SFRJ standard građana je bio mnogo veći nego danas, famozni “crveni” pasoš je otvarao sva vrata, a na more se išlo bar jednom godišnje. To su samo neki od razloga zašto mnogi od nas žale za ovom zemljom. Naravno, nije mali broj onih koji ne vole Jugoslaviju, komunizam, bratstvo i jedinstvo, Tita i koji smatraju da svi danas plaćamo cijenu lagodnog života u SFRJ.

Bez obzira na to u koju grupu spadate i kakvi su vam stavovi povodom bivše zemlje, ako imate više od 30 godina, sigurno se sjećate patika “borosana”, sportske opreme “jasa” , stare “fiće”, crtaća “Sport Bili”, stripa “Alan Ford”, jogurta u tetrapaku koji liči na piramidu i praška za veš “yeti”. Svrha video-kolaža ispod je upravo da vas podsjeti na to vrijeme i na neke stvari koje ste možda zaboravili.

Ako ste jugonostalgičar, vjerovatno ćete ovaj video pratiti sa osmjehom na licu. Mada čak iako nijeste, možda će vam prijati podsjećanje na vrijeme i zemlju koji se nikada neće vratiti.


Izvor: Sjećanja.com


About the Author

admin

Matica muslimanska Crne Gore