Glas Muslimana Crne Gore

Informativni portalMagazin

February 24, 2016

Velika promjena na Facebooku: Stigli novi emotikoni!

More articles by »
Written by: admin

Opciji Like danas se na Facebook-u pridružilo još pet emotikona Love, Haha, Wow, Sad i Angry

U Facebooku ih zovu reakcije, a cilj kompanije je da pomognu 1,4 milijardi Facebook korisnika da iskažu osjećanja i u situaciji kad “like” jednostavno nije prikladan. Njima se može pristupiti tako što ćete dugo držati ili klikati Like opciju na postu, fotografiji ili videu.

„Ljudi na Facebooku dijele svašta, a često ono što podijele nije radosno. Nekad su tužni, nekad su šokirani, a nekad ljuti“, kaže Sami Krug, produkt menadžer za Facebook Reactions.

Ono što nećete naći u novim emojima je opcija “dislike” (ne sviđa mi se).

Facebook je razmišljao i o ovoj opciji, ali Krug otkriva da čelnik Facebooka Mark Zukerbeg i tim nijesu bili za nju. Namjera je zapravo bila da se izraze emocije, poput uzbuđenja ili tuge.

Facebook je posljednjih mjeseci testirao ovu opciju u Španiji, Irskoj, Čileu, Portugalu, Filipinima, Japanu i Kolumbiji. Razgovarali su s korisnicima, istraživačima i pratili koliko se koji emontikoni koriste, te da li su svi u skladu s raznim kulturama svijeta.

Upravo zato, šesti predloženi emoji ‘”Yay”nije ušao u finalnu selekciju, a “Ljubav” se ipak klikao najviše.About the Author

admin

Matica muslimanska Crne Gore