Glas Muslimana Crne Gore

Informativni portalMagazin

February 26, 2016

Rade Šerbedžija u Podogorici 7. i 8. marta

More articles by »
Written by: admin

Slavni glumac, pjesnik i muzičar, Rade Šerbedžija, dolazi u Podgoricu 7. marta.

Naime, Šerbedžija će 7. marta od 19 sati u Gradskoj knjižari na Trgu republike Podgoričanima potpisivati svoju novu knjigu “Do posljednjeg daha”.

U pitanju je knjiga autobiografskih zapisa u kojoj slavni glumac otvoreno govori o događajima i ljudima koji su presudno uticali na njegov život i umjetničku karijeru. Posebno su dramatični segmenti u kojima govori o zbivanjima početkom devedesetih kad Šerbedžija nije stao na stranu bilo kog nacionalnog kolektiviteta, što je automatski značilo da je odbačen od svih. Ipak, ovdje nema osvetoljubivosti niti inata, jer se autor trudi da razumije sve one s kojima je bio u kontaktu, ma kako se odnosili prema njemu. „Do posljednjeg daha“ je knjiga koja objedinjuje strast mladića i mudrost zrelog čovjeka naviknutog na mnoge nepravde, iskušenja i probleme. Sa književne tačke gledišta knjiga se odlikuje vrhunskim umijećem pripovijedanja što je svrstava u red najboljih autobiografija na ovim prostorima.

Sjutradan, 8. marta, umjetnik će nastupiti u Crnogorskom narodnom pozorištu sa početkom u 20 sati.

Karte za koncert Rada Šerbedžije i Zapadni kolodvor bend, u prodaji će moći da se nađu od ponedjeljaka 29. februara. Cijena karata u redovnoj prodaji je 20 eura, s tim što je predviđen određen broj posebnih karata za prijatelje i pokrovitelje koncerta. Karte će moći da se kupe u Gradskoj knjižari na Trgu republike.About the Author

admin

Matica muslimanska Crne Gore