Glas Muslimana Crne Gore

Informativni portalMagazin

December 10, 2015

Kako će svijet izgledati za deset godina?

More articles by »
Written by: admin

Amerikanci se neće miješati u poslove na drugom kraju svijeta, Rusija će se raspasti, a Poljska će postati jedan od evropskih lidera?

Međunarodna obavještajna kompanija Stratfor objavila je novi izvještaj u kom su iznijeli nekoliko više nego zanimljivih predviđanja o tome kako bi svijet mogao izgledati za 10 godina.

Prema njima, Rusija će se raspasti. Odnosno, država će se rasuti na čitav niz manjih regija, dok će SAD biti odgovorne za osiguranje ruskih nuklearnih bombi.

Njemačka će patiti zbog evropske krize, a zahvaljujući takvom razvoju događaja Poljska će porasti i postati jedan od evropskih lidera.

Postojaće četiri Evrope: skandinavska (kojoj će se pridružiti Velika Britanija i Irska); sredozemna – koja će se sastojati od Španije, Portugala, Italije i Grčke; zapadne Evrope – koju će činiti Njemačka, Češka i Austrija, te istočna u koju će se ubrajati Mađarska, Slovačka, Rumunija, Bugarska, Poljska, Ukrajina, Bjelorusija, Litvanija, Letonija i Estonija.

Turska i SAD će biti bliski saveznici, budući da će Turcima biti potrebna pomoć da Ruse drže na sigurnom odstojanju.

Postojaće 16 mini Kina, pa će se njihov ekonomski rast usporiti. Proizvodnja će migrirati u države poput Meksika i Etiopije, prenosi Biznis insajder.

Japan će postati vodeća pomorska sila u Aziji, iako će Kina pokušavati da kontroliše ture od kojih će zavisiti Japanci. Japanci će se morati da se pouzdaju u sebe i svoj napredak, pogotovo nakon što im SAD odbije da im pomogne.

Amerikanci će se naime sve manje miješati u međunarodne veze i poslove na drugom kraju svijeta, na veselje mnogih.About the Author

admin

Matica muslimanska Crne Gore