Glas Muslimana Crne Gore

Informativni portalKultura

April 19, 2016

CEI: Konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti mobilnosti i povezivanja

More articles by »
Written by: admin
Tags:

Centralno-evropska incijativa – CEI, čija je država članica i Crna Gora, objavila je poziv za dostavljanja projekata koji će biti finansirani iz Fonda CEI za saradnju u oblasti mobilnosti i povezivanja, saopšteno je iz Ministarstva kulture

U skladu sa Akcionim planom CEI 2014-2016, projekti moraju biti realizovani u jednoj od 11 oblasti aktivnosti saradnje, od kojih crnogorskim kulturnim djelatnicima i medijskog zajednici od posebnog interesovanja mogu biti oblasti međukulturne saradnje i Medija.

Kako objašnjavaju iz Ministarstva, projekat mogu podnijeti crnogorske javne i privatne institucije i organizacije, uključujući organizacije civilnog društva, kao i regionalne i međunarodne organizacije, a projektni prijedlozi treba da se fokusiraju na izgradnju kapaciteta i dijeljenje iskustava i znanja između država članica CEI koje su članice EU i onih koje to nisu, poput Crne Gore.

Visina granta CEI je do 15.000 eura (što ne predstavlja više od 50 odsto ukupnog iznosa projekta), i to za aktivnosti u formi konferencija, seminara, radionica i obuka.

Rok za dostavljanje projektnih prijedloga je 23. maj, a period implementacije projekata je od 1. januara do 21. decembra sljedeće godine.About the Author

admin

Matica muslimanska Crne Gore