Glas Muslimana Crne Gore

Informativni portalEvropa

September 8, 2015

Izbjeglice bježe, snimateljka ih sapliće i šutira (VIDEO)

More articles by »
Written by: admin

Snimateljka mađarske televizije tri puta je fizički nasrnula na izbjeglice koje su pokušavale da probiju policijski kordon kod mađarskog prihvatnog centra Reske

 

 Saplela je čoveka s detetom u naručju i šutnula devojčicu i mladića.

Na snimku mađarske televizije N1TV vidi se da su policijaci sustigli čoveka s detetom, pošto ga je snimateljka saplela i oborila.

.

Na drugom snimku se vidi kako snimateljka šutira jednog mladića, a zatim i devojčicu.

Snimateljka, koju su mađarski mediji identifikovali kao Petru Laslo, posle serije incidenata je, navodno, dobila otkaz, preneo je RTS.

“Jedna koleginica sa N1TV se danas ponela na neprihvatljiv način u prihvatnom centru Reske”, saopštio je na Fejsbuku glavni urednik te televizije Sabolč Kisberk, dodajući da je njen ugovor o zaposlenju od danas poništen i da N1TV tu stvar smatra okončanom.

Migranti su iz prihvatnog centra Reske pokušali da se vrate nazad u Srbiju, ali ih mađarska policija nije pustila.

Mnogi su spavali na otvorenom, u polju, u hladnim noćima i nadali su se da će biti prevezeni u centar za registraciju, prenosi AP.

Izbeglicama, među kojima je i mnogo porodica sa decom, humanitarne organizacije su delile hranu, piće i sredstva za higijenu. Oni su im takođe uručili toplu odeću i ćebad, kako bi lakše prebrodili hladne noći.


Izvor: B92, RTS, TANJUGAbout the Author

admin

Matica muslimanska Crne Gore