Glas Muslimana Crne Gore

Informativni portalEvropa

January 29, 2016

Island: Sirijske izbjeglice na aerodromu dočekao premijer, odmah dobili kuće

More articles by »
Written by: admin

Grupa izbjeglica iz Sirije koji su stigli na Island veoma su toplo dočekani u toj evropskoj zemlji, javlja Anadolu Agency (AA).

Naime, grupa od 35 sirijskih državljana stigla je na Island gdje ih je na aerodromu dočekao premijer Sigmundur Davíð Gunnlaugsson i veliki broj građana.

Izbjeglice su, kako su i sami kazali, bile pomalo iznenađene veoma toplom dobrodošlicom na Islandu.

“Nevjerovatno je vidjeti tako toplu dobrodošlicu od premijera i njegovih saradnika, od cijele nacije i volontera. Baš nevjerovatno”, rekao je Ibrahim Alkhatib, koji je bio u grupi Sirijaca.

Istaknuo je kako su nakon tople dobrodošlice zaboravili na umor i sve teške momente kroz koje su prošli prethodnih dana.

“Bili smo umorni kada smo stigli, ali kada smo vidjeli te ljubazne ljude zaboravili smo na sve. Ovo je bio veoma lijep prvi utisak koji nam daje snagu da nastavimo dalje”, rekao je ovaj Sirijac.

Inače, njih 23 će stanovati u gradu Akureyri, a ostali će živjeti u Kópavoguru.

Uprava grada Akureyri je potvrdila da će sve sirijske izbjeglice po dolasku dobiti novi dom gdje će započeti novi život.


 

Radiosarajevo.baAbout the Author

admin

Matica muslimanska Crne Gore
 
 

 

Rožaje: Obilježeno 10 godina Savjeta Muslimana Crne Gore (FOTO)

Savjet Muslimanskog naroda Crne Gore svečanom manifestacijom u Rožajama obilježio deset godina postojanja. FOTO: Radio Televizija Rožaje
by admin
0

 
 

10 godina rada: Svečanost Muslimanskog savjeta u Rožajama

Savjet Muslimanskog naroda Crne Gore ima čast i zadovoljstvo da Vas pozove na: SVEČANOST Povodom desete godišnjice postojanja i rada . Rožaje, subota, 8. decembar 2018. godine sa početkom u 18 sati Sala Centra za kulturu R...
by admin
0

 
 

Konkurs za objavljivanje rada u 9. broju časopisa ”Osvit”

Matica muslimanska Crne Gore Samostalno udruženje u oblasti kulture manjinskog muslimanskog naroda Broj: 19  10. 09. 2017. godine   O b a v j e š t e nj e o prijemu tekstova, radova, za Deveti broj časopisa OSVIT glas M...
by admin
0

 
Savjet Muslimana Crne Gore

0 Comments


Be the first to comment!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava u Crnoj Gori