Glas Muslimana Crne Gore

Informativni portalEvropa

January 29, 2016

Island: Sirijske izbjeglice na aerodromu dočekao premijer, odmah dobili kuće

More articles by »
Written by: admin

Grupa izbjeglica iz Sirije koji su stigli na Island veoma su toplo dočekani u toj evropskoj zemlji, javlja Anadolu Agency (AA).

Naime, grupa od 35 sirijskih državljana stigla je na Island gdje ih je na aerodromu dočekao premijer Sigmundur Davíð Gunnlaugsson i veliki broj građana.

Izbjeglice su, kako su i sami kazali, bile pomalo iznenađene veoma toplom dobrodošlicom na Islandu.

“Nevjerovatno je vidjeti tako toplu dobrodošlicu od premijera i njegovih saradnika, od cijele nacije i volontera. Baš nevjerovatno”, rekao je Ibrahim Alkhatib, koji je bio u grupi Sirijaca.

Istaknuo je kako su nakon tople dobrodošlice zaboravili na umor i sve teške momente kroz koje su prošli prethodnih dana.

“Bili smo umorni kada smo stigli, ali kada smo vidjeli te ljubazne ljude zaboravili smo na sve. Ovo je bio veoma lijep prvi utisak koji nam daje snagu da nastavimo dalje”, rekao je ovaj Sirijac.

Inače, njih 23 će stanovati u gradu Akureyri, a ostali će živjeti u Kópavoguru.

Uprava grada Akureyri je potvrdila da će sve sirijske izbjeglice po dolasku dobiti novi dom gdje će započeti novi život.


 

Radiosarajevo.baAbout the Author

admin

Matica muslimanska Crne Gore
 
 

 

Konkurs za objavljivanje rada u 9. broju časopisa ”Osvit”

Matica muslimanska Crne Gore Samostalno udruženje u oblasti kulture manjinskog muslimanskog naroda Broj: 19  10. 09. 2017. godine   O b a v j e š t e nj e o prijemu tekstova, radova, za Deveti broj časopisa OSVIT glas M...
by admin
0

 
 

Položaj Muslimana Crne Gore poslije izbora 2016. godine

Matica muslimanska Crne Gore Samostalno udruženje u oblasti kulture manjinskog muslimanskog naroda. Broj: 18 12. 06. 2017. godine     Demokratska partija socijalista predsjedniku Milu Đukanoviću     Pred...
by admin
0

 
 

Vezirova džamija u Gusinju

Vezirova džamija je najstarija džamija u Gusinju. Prema predanju, džamiju je izgradio skadarski vezir iz porodice Bušatlija, početkom 15. veka. Zbog svog značaja i svoje karakteristične arhitekture zaštićena je zakonom...
by admin
0

 
Savjet Muslimana Crne Gore

0 Comments


Be the first to comment!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava u Crnoj Gori