Glas Muslimana Crne Gore

Informativni portalEvropa

December 14, 2015

Francuska rekla ne ekstremnoj desnici

More articles by »
Written by: admin

Francuska ekstremna desnica nije pobijedila ni u jednom regionu u drugom krugu lokalnih izbora u Francuskoj, konačni su rezultati glasanja, prenose jutros agencije

Konzervativci bivšeg predsjednika Nikole Sarkozija ostvarili su najbolji rezultat na izborima.

Republikanska partija bivšeg predsjednika pobijedila je u sedam regiona, uključujući i region Pariza, gdje je ljevica sadašnjeg predsjednika Fransoa Olanda bila na vlasti posljednjih 17 godina.

Socijalisti su osvojili većinu u pet, od ukupno 13 regiona.

Birači su se vratili tradicionalnim strankama kako bi spriječili dolazak na vlast ekstremno desničarskog Nacionalnog fronta Marin Le Pen.

Predsjednica Nacionalnog fronta izgubila je na sjeveru, njena sestričina Marion Marešal Le Pen poražena je na jugu, a Florijan Filipo na istoku, navodi Frans pres.

Francuski premijer Manuel Vals izjavio je da poraz Nacionalnog fronta “ne znači da je opasnost koju predstavlja krajnja desnica nestala, naprotiv”.

Liderka ekstremno desničarskog Nacionalnog fronta (NF) Marin Le Pen zahvalila je svojim pristalicama na podršci i poručila da neće odustati od svoje borbe.

“Ništa neće moći da nas zaustavi. Živjela Francuska Republika”, napisala je Le Pen na Tviteru po objavljivanju prvih procjena o izbornim rezultatima, koji ukazuju na poraz Nacionalnog fronta u svim regionima.

Liderka NF je obećala da će nastaviti da se bori za podršku birača, prenosi AP.

 


Izvor: RTCG

Istaknuta slika: Le Pen (foto:Beta/AP)About the Author

admin

Matica muslimanska Crne Gore