Glas Muslimana Crne Gore

Informativni portalEkonomske teme

May 5, 2016

Promovisati Crnu Goru kao privlačnu investicionu destinaciju

More articles by »
Written by: admin
Tags:

Potrebno je uložiti dodatan napor u promociji Crne Gore kao privlačne investicione destinacije, posebno kada je riječ o proizvodnji zdrave hrane, turizmu i energetici, ocijenili su premijer Milo Đukanović i nerezidentni ambasador Kraljevine Holandije Hendrik van den Dol

Oni su izrazili spremnost za intenziviranje postojećih i uspostavljanje novih kontakata u tom pravcu.

Đukanović se zahvalio na podršci koju Vlada Holandije pruža Crnoj Gori u evropskim i euroatlantskim integracijama, između ostalog, i kroz različite razvojne bilateralne projekte u oblasti vladavine prava i unapređenja prava manjina.

“Istovremeno je prenio zainteresovanost za dalje jačanje bilateralnih političkih i ekonomskih odnosa, u skladu sa našim strateškim unutrašnjim i spoljnopolitičkim razvojnim prioritetima”, saopšteno je iz Vlade.

Ambasador van den Dol je čestitao Vladi i premijeru poziv za članstvo u NATO i istakao da će Holandija sa zadovoljstvo sarađivati sa Crnom Gorom kao budućom članicom Alijanse.

On je takođe rekao da je Crna Gora lider i primjer drugima u regionu kada je riječ o pristupnim pregovorima sa EU.

“Uz priznanje za dosadašnji napredak, izrazio je očekivanje da će tokom aktuelnog holandskog predsjedavanja EU naša zemlja uspješno nastaviti sa dinamikom otvaranja pojedinih poglavlja”, navedeno je u saopštenju.

 About the Author

admin

Matica muslimanska Crne Gore