Glas Muslimana Crne Gore

Informativni portalCrna Gora

February 8, 2016

Milošević: DPS spreman za izbore bilo kad, od sjutra do oktobra

More articles by »
Written by: admin
Tags:
Demokratskoj partiji socijalista odgovara svaki termin izbora, od sada do oktobra, kazao je Dnevnim novinama politički direktor Demokratske partije socijalista Tarzan Milošević komentarišući  pitanje kakav je stav DPS povodom zahtjeva SDP, URA-e i Demosa da parlamentarni izbori budu 16. oktobra

Taj datum je naveden u radnoj verziji “političkog sporazuma” ovih stranaka u koji su Dnevne novine imale uvid.

“Ne smeta nam ništa ni taj datum, niti bilo koji drugi. Mi smo uvijek spremni. DPS je siguran u dobar rezultat i on će biti jednako dobar i maju, junu, septembru, oktobru… Dakle, nama je dobar svaki datum za koji bude postignuta saglasnost političkih subjekata”, kazao je Milošević.

Politički direktor DPS kaže da se opozicija u svojim zahtjevima fokusirala na mjesta u Vladi i institucijama, naglašavajući da količina vlasti koja će nekome pripasti ne treba da bude glavni fokus u pregovorima, već cilj da se napravi puna primjena izbornog zakonodavstva kako bi rezultati izbora bili prihvatljivi za sve učesnike.

“Stiče se utisak da opozicija želi da dobije što više vlasti kako bi aktuelna vlast imala što manje. Nije riječ o malo ili mnogo vlasti, već da se dođe do punog povjerenja u izborni proces i njegovu implementaciju”, ističe Milošević.

Komentarišući ponude opozicije i njihove zahtjeve Milošević kaže da se svaka ponuda i zahtjev razmatraju sa jednakom pažnjom, kako ponuda SDP, URA i Demosa, tako i SNP.

SDP, URA i Demos tražili su, na osnovu dokumenta u koji smo imali uvid, mjesto potpredsjednika Vlade, četiri ministra, pravo veta, proširenje ovlašćenja, kontrolu nad Zavodom za zapošljavanje, Fondom rada, iRF-om, ANB-om, Fondom PIO, Fondom zdravstva… kao i mjesta u organima upravljanja u Elektroprivredi, Aerodromima, Pošti i Montenegro erlajnsu.

Glavni zahtjev SNP je da se odluka o članstvu Crne Gore u NATO donese na referendumu.About the Author

admin

Matica muslimanska Crne Gore