Glas Muslimana Crne Gore

Informativni portalCrna Gora

December 18, 2015

Kolašin: Učeniku petarda bačena na glavu

More articles by »
Written by: admin

Tri učenika Osnovne škole „Risto Manojlović“ u Kolašinu zadobila su povrede od petardi, saznaje Dan. Kako je kazalo više roditelja, učenici starijih razreda neprekidno, prije početka časova, tokom velikog odmora, kao i nakon nastave bacaju petarde, što je dovelo do povređivanja tri učenika u jednom danu

Ipak, najozbiljnije povrede zadobio je osmogodišnji dječak kada je u srijedu jedan od učenika starijih razreda bacio u vazduh petardu koja mu je pala na glavu.

Prema tvrdnjama izvora Dana, toga dana su na sličan način povrijeđena još dva učenika.

„Nažalost, mi nemamo dežurnog policajca u školskom dvoriipu niti je bilo ko od profesora ispred škole tokom velikog odmora. To je istina i roditelji to znaju. Zbog toga se i dešavaju ovakve užasne stvari“, kazao je jedan od nastavnika te škole.

Povodom povrede osmogodišnjeg učenika iz uprave škole je saopšteno da su kontaktirali roditelje povrijeđenog dječaka. Ukazali su da su preduzeli aktivnosti u skladu sa propisima o pokretanju postupka za izricanje vaspitne mjere.

Uprava škole će, kako su najavili, u komunikaciji sa ostalim nadležnim institucijama preduzeti sve da se ovakve pojave spriječe. Apelovali su na roditelje da budu odgovorni i da zajedno sa njima utiču na djecu i podrže aktivnosti i napore u sprečavanju takvih i sličnih incidenata.


 

Izvor: DanAbout the Author

admin

Matica muslimanska Crne Gore