Glas Muslimana Crne Gore

Informativni portalCrna Gora

January 28, 2016

Izglasano povjerenje Vladi Mila Đukanovića

More articles by »
Written by: admin
Tags:

Nakon gotovo tri maratonska dana rasprave, Vlada premijera Mila Đukanovića dobila je podršku u parlamentu. Glasalo je 62 poslanika, podršku Vladi dalo je njih 42 poslanika, dok je protiv bilo 20

Vladu su podržali poslanici Demokratske partije socijalista, manjinskih partija, Pozitivne Crne Gore i Socijaldemokrata Crne Gore.

Protiv su bili predstavnici Socijaldemokratske partije, Socijalističke narodne partije i većina kluba nezavisnih poslanika.

Poslanici Demokratskog fronta nijesu učestvovali u raspravi, a glasanje su pratili na video bimu ispred zgrade crnogorskog parlamenta.

Na kraju se Đukanović zahvalio SDP-u na svemu što su zajedno radili prehodnih 18 godina. Time je stavio tačku na dalju saradnju sa Krivokapićem, čija partija sada ide u opozicione klupe.

 

Do samog kraja nije se znao stav Pozitivne, čiji su poslanici Darko Pajović, Azra Jasavić i Goran Tuponja, nakon što je premjer prihvatio njihov plan za prevazilaženje krize, dali podršku Vladi Mila Đukanovića.

Premijer Milo Đukanović pozvao je, u završnoj riječi uoči glasanja o povjerenju Vladi u Skupštini, opoziciju u Vladu, čime je i potvrdio da je DPS-u prihvatlji plan Pozitivne Crne Gore za prevazilaženje političke krize.About the Author

admin

Matica muslimanska Crne Gore