Glas Muslimana Crne Gore

Informativni portalCrna Gora

September 15, 2015

Iz Crne Gore na hadž otputovala 83 vjernika

More articles by »
Written by: admin
Na hadž, najsvetije mjesto muslimana, u Mekku i Medinu iz Podgorice su 15. septembra 2015. godine krenula 83 vjernika i vjernice.

Buduće hadžije okupile su se rano jutros ispred Medrese “Mehmet Fatih“ u Podgorici, odakle su autobusima krenuli za Tiranu. Oni će iz Tirane avionom nastaviti svoj put do Saudijske Arabije, prenosi agencija Anadolija.

Pred sami polazak, hadžije su u džamiji koja se nalazi u sklopu medrese proučili dovu. Veliki broj rodbine i prijatelja budućih hadžija došao je danas ispred medrese, kako bi ispratili hadžije na putovanje do Mekke i Medine. Planirano je da se hadžije u Crnu Goru vrate 2. i 3. oktobra.

Cijena ovogodišnjeg aranžmana za odlazak na hadž za vjernike iz Crne Gore iznosila je 3.200 eura. U cijenu je uračunata avionska karta i smještaj.

Iz Islamske zajednice u Crnoj Gori je saopšteno da se posljednjih godina povećava broj vjernika koji odlaze da obave jednu od pet dužnosti muslimana. U 2014. godini, 70 vjernika iz Crne Gore obavilo je hadž u Mekki i Medini.

Meka


About the Author

admin

Matica muslimanska Crne Gore
 
 

 

Konkurs za objavljivanje rada u 9. broju časopisa ”Osvit”

Matica muslimanska Crne Gore Samostalno udruženje u oblasti kulture manjinskog muslimanskog naroda Broj: 19  10. 09. 2017. godine   O b a v j e š t e nj e o prijemu tekstova, radova, za Deveti broj časopisa OSVIT glas M...
by admin
0

 
 

Položaj Muslimana Crne Gore poslije izbora 2016. godine

Matica muslimanska Crne Gore Samostalno udruženje u oblasti kulture manjinskog muslimanskog naroda. Broj: 18 12. 06. 2017. godine     Demokratska partija socijalista predsjedniku Milu Đukanoviću     Pred...
by admin
0

 
 

Vezirova džamija u Gusinju

Vezirova džamija je najstarija džamija u Gusinju. Prema predanju, džamiju je izgradio skadarski vezir iz porodice Bušatlija, početkom 15. veka. Zbog svog značaja i svoje karakteristične arhitekture zaštićena je zakonom...
by admin
0

 
Savjet Muslimana Crne Gore

0 Comments


Be the first to comment!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava u Crnoj Gori