Glas Muslimana Crne Gore

Informativni portalCrna Gora

September 15, 2015

Iz Crne Gore na hadž otputovala 83 vjernika

More articles by »
Written by: admin
Na hadž, najsvetije mjesto muslimana, u Mekku i Medinu iz Podgorice su 15. septembra 2015. godine krenula 83 vjernika i vjernice.

Buduće hadžije okupile su se rano jutros ispred Medrese “Mehmet Fatih“ u Podgorici, odakle su autobusima krenuli za Tiranu. Oni će iz Tirane avionom nastaviti svoj put do Saudijske Arabije, prenosi agencija Anadolija.

Pred sami polazak, hadžije su u džamiji koja se nalazi u sklopu medrese proučili dovu. Veliki broj rodbine i prijatelja budućih hadžija došao je danas ispred medrese, kako bi ispratili hadžije na putovanje do Mekke i Medine. Planirano je da se hadžije u Crnu Goru vrate 2. i 3. oktobra.

Cijena ovogodišnjeg aranžmana za odlazak na hadž za vjernike iz Crne Gore iznosila je 3.200 eura. U cijenu je uračunata avionska karta i smještaj.

Iz Islamske zajednice u Crnoj Gori je saopšteno da se posljednjih godina povećava broj vjernika koji odlaze da obave jednu od pet dužnosti muslimana. U 2014. godini, 70 vjernika iz Crne Gore obavilo je hadž u Mekki i Medini.

Meka


About the Author

admin

Matica muslimanska Crne Gore