Glas Muslimana Crne Gore

Informativni portalCrna Gora

September 30, 2015

Istraživanje Ipsosa: Za NATO 52 odsto građana

More articles by »
Written by: admin
Ukoliko bi eventualno bio održan referendum za članstvo u NATO, većina građana, njih 52 odsto, bi podržala članstvo Crne Gore u tu bezbjednosno-političku organizaciju, pokazuje najnovije septembarsko istraživanje Ipsos stratedžik marketinga.

Prema tom istraživanju, u koje je Pobjeda imala uvid, protiv članstva u NATO bi glasalo 46 odsto građana. Na eventualni referendum bi, prema istraživanju, izašlo skoro 70 odsto građana, a čak 65 odsto anketiranih je ubijeđeno da bi pobijedila opcija za NATO.

U odnosu na junsko istraživanje iste agencije broj građana koji bi glasao za priključenje NATO-u je porastao pet odsto, jer bi po tom istraživanju za opciju priključenja na potencijalnom referendumu glasalo 47 odsto građana.

U odnosu na februar 2015. podrška članstvu u NATO povećana je za više od 10 odsto. Trendovi pokazuju da od juna postoji većina građana koja bi podržala članstvo u NATO.

Kada je u pitanju drugi segment istraživanja, većina građana je uvjerena da će Crna Gora postati članica NATO-a. Prema tom istraživanju, čak 58 odsto građana vjeruje da će Crna Gora postati članica NATO saveza, naspram 31 koji u to ne vjeruju.

Istraživanje je sprovela agencija Ipsos statedžik marketing od 11. do 18. septembra na uzorku od 1.100 građana.About the Author

admin

Matica muslimanska Crne Gore