Glas Muslimana Crne Gore

Informativni portal



Crna Gora

March 29, 2016

CKM: Promocija decenije nezavisnosti u Bijelom Polju i Pljevljima

More articles by »
Written by: admin
Tags:

Crnogorska kulturna mreža je počela realizaciju najavljenje akcije promocije decenije nezavisnosti Crne Gore u osnovnim i srednjim školama u Bijelom Polju i Pljevljima

Učenicima su dijelili informativne flajere o značaju 21. maja i material sa logom proslave kao i navijačke rekvizite.

Takođe je organizovano pojedinačno fotografisanje, a fotografije koje dobiju najviše lajkova na profilima će biti iskorišćene za marketinšku kampanju za promociju proslave koju CKM organizuje 21. maja na Cetinju.

Kako navode iz CKM, za akciju u oba grada u srednjim školama nije vladalo preveliko interesovanje učenika, dok su osnovci bili veoma zainteresovani. U razgovoru sa učenicima naročito u Pljevljima su, kako navode, primijetili su da nijesu baš najbolje informisani o značaju 21. maja, ali mu se raduju jer je neradni dan.

“To je pokazatelj da se kroz obrazovni program i  vannastavne aktivnosti ne radi dovoljno na usmjeravanju učenika kako se treba odnositi prema državi i njenim značajnim praznicima”, navode iz CKM.

Kako ističu, pojedini učitelji i nastavnici u Pljevljima negodovali su zbog akcije jer smatraju da je naručena od strane DPS-a, što je, poručuju iz CKM, nažalost pokazatelj da oni koji treba da usmjeravaju djecu kako se treba odnositi prema državnim praznicima iste politizuju i učenike dovode u zabludu.

Predstavnici CKM su razgovarali sa potpredsjednikom Opštine Pljevlja Ljubišom Ćurčićem koji ih je upoznao  sa programom koji je opština pripremila za obilježavanje decenije nezavisnosti.

Ćurčić je istakao da će lokalna samouprava tokom svog mandata permanetno raditi na jačanju crnogorskog identiteta i promociji kulture svih naroda koji žive u Pljevljima.



About the Author

admin





Matica muslimanska Crne Gore
 
 

 

Konkurs za objavljivanje rada u 9. broju časopisa ”Osvit”

Matica muslimanska Crne Gore Samostalno udruženje u oblasti kulture manjinskog muslimanskog naroda Broj: 19  10. 09. 2017. godine   O b a v j e š t e nj e o prijemu tekstova, radova, za Deveti broj časopisa OSVIT glas M...
by admin
0

 
 

Položaj Muslimana Crne Gore poslije izbora 2016. godine

Matica muslimanska Crne Gore Samostalno udruženje u oblasti kulture manjinskog muslimanskog naroda. Broj: 18 12. 06. 2017. godine     Demokratska partija socijalista predsjedniku Milu Đukanoviću     Pred...
by admin
0

 
 

Vezirova džamija u Gusinju

Vezirova džamija je najstarija džamija u Gusinju. Prema predanju, džamiju je izgradio skadarski vezir iz porodice Bušatlija, početkom 15. veka. Zbog svog značaja i svoje karakteristične arhitekture zaštićena je zakonom...
by admin
0

 




Savjet Muslimana Crne Gore

0 Comments


Be the first to comment!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava u Crnoj Gori