Glas Muslimana Crne Gore

Informativni portalCrna Gora

December 21, 2015

CKM: Izblijedjela zastava ispred ZIKS-a je nepoštovanje države

More articles by »
Written by: admin
Izblijedjela zastava ispred Zavoda za izvršenje krivičnih sankcije (ZIKS) u Spužu je nepoštovanje i dokaz neodgovornosti prema državnim simbolima, kao i nepoštovanje Ustava, ocijenili su iz Crnogorske kulturne mreže (CKM)

Zastava ispred ZIKS-a

Kako su kazali, na jarbolu je istaknuta zastava koja se ističe na koplje, a boje zastave su suprotne lepezi boja koje su predviđene zakonom.

“Nažalost, ovo nije jedini primjer nepoštovanja države od strane uprave ZIKS-a. U ovoj ustanovi pritvorenici nemaju podjednake uslove boravka, što kod njih budi nepovjerenje u državu i njene institucije. Ministarstvo pravde ne poštuje Ustav, jer prilikom davanja izjave u sudovima ne postoji mogućnost da se izjava daje na crnogorskom jeziku uz upotrebu slova Ś”, napominju iz CKM-a.

Oni su najavili da će od premijera Mila Đukanovića tražiti da sankcioniše ministra pravde Zorana Pažina i direktora ZIKS-a Milana Perovića zbog neodgovornog odnosa prema državnim simbolima.

“Njihovim kažnjavanjem bi se dao dobar primjer svim rukovodiocima državnih organa da se Zakon o državnim simbolima i danu državnosti treba poštovati. Primjer Pažina i Perovića je pokazatelj da je državnim rukovodiocima fotelja ispred odnosa prema državi i njenom identitetu. Da pomenuta gospoda, kojim slučajem, obavljaju svoje funkcije u nekoj od zemalja iz okruženja, za sličan prestup bi bili sankcionisani zabranom rada u državnoj upravi, a Crna Gora je jedina država u Evropi, a možda i u svijetu, u kojoj se ne sankcionišu funkcioneri i građani koji nepoštuju državne simbole”, istakli su iz CKM-a.


Izvor: CdMAbout the Author

admin

Matica muslimanska Crne Gore