Glas Muslimana Crne Gore

Informativni portalAktuelnosti

October 13, 2016

Đukanović i Lajčak: Rezultati izbora da potvrde progres CG ka EU

More articles by »
Written by: admin
Tags:
Očekujemo da će rezultati parlametarnih izbora potvrditi dalji progres Crne Gore na njenom sigurnom evropskom putu, ocijenili su premijer Milo Đukanović i potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Slovačke, Miroslav Lajčak

Sagovornici su konstatovali da je izuzetno važno što se redovni parlamentarni izbori u Crnoj Gori održavaju u stabilnim političkim uslovima, u čemu, kako kažu, posebnu ulogu ima Vlada izbornog povjerenja.

Lajčak danas i sjutra boravi u Podgorici, u svojstvu predsjedavajućeg Savjeta za vanjske poslove EU, kao specijalni gost na redovnim godišnjim ambasadorskim konsultacijama.

Đukanović je zahvalio Lajčaku na spremnosti da šefove DKP Crne Gore upozna sa najaktuelnijim kretanjima EU, i da prenese lična iskustva, i ocjene o ulozi diplomatije i funkcionisanju diplomatskih misija u ovom vremenu.

Lajčak je rekao da je Crna Gora peta država koju od preuzimanja slovačkog predsjedavanja posjećuje u ovom svojstvu, i izrazio zadovoljstvo zbog napretka naše zemlje u procesu evropske i evroatlantske integracije.

Potvrdio je spremnost njegove zemlje, kao i Brisela, da nastavi sa punom podrškom Crnoj Gori na ispunjavanju obaveza iz evropske i NATO agende, što će rezultirati i otvaranjem novih poglavlja u pregovaračkom procesu sa EU do kraja godine.About the Author

admin

Matica muslimanska Crne Gore