Glas Muslimana Crne Gore

Informativni portalAktuelnosti

October 8, 2015

Dan nara: Promocijom domaćih proizvoda do turističkog tržišta

More articles by »
Written by: admin
Manifestacija “Dan nara”, koja je danas održana u Vladimiru u Ulcinju, okupila je poljoprivredne proizvođače sa tog područja, prvenstveno proizvođače nara i proizvoda od nara, ali i ostale sezonske poljoprivredne proizvode po kojima je prepoznatljiv ulcinjski kraj, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja. 

Dan posvećen naru i promociji svih lokalnih proizvoda u Ulcinju se održava četvrti put zaredom, u organizaciji NVO Biznis Klub Anamalit i Turistička Organizacija Ulcinj i Opština, uz podršku Ministartva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Generalna direktorica Direktorata za poljoprivredu i ribarstvo Ministarstva Danijela Stolica otvorila je manifestaciju ističući da organizovanje ovakvih događaja doprinosi promociji poljoprivredno-turističkih potencijala ovoga kraja.

Advertisment

  • Advertisment

“Sve manifestacije koje imaju za cilj promociju poljoprivrednih proizvoda i povezivanje sa turizmom su značajne za Ministarstvo poljoprivrede i proizvodnju u Crnoj Gori. Vidimo da ima dosta proizvoda, da nijesu samo poljoprivredni proizvodi, već i da se proizvođači trude da ih prerađuju. To je dobar put, jer će na taj način uvećati vrijednost proizvoda i poboljšati plasman, posebno kroz turističko tržište”, kazala je Stolica.

Ona je izrazila zadovoljstvo zbog prisustva izlagača iz država regiona, jer, kako je kazala, to stvara priliku za razmjenu iskustva, unapređenje proizvodnje i ostvarivanje poslovnih kontakata.

Stolica je pozvala i domaće potrošače da prepoznaju vrijednost izloženih proizvoda, da daju povjerenje našim domaćim proizvodima i da shvate da su oni jednako dobrog ili boljeg kvaliteta nego uvozni.


Izvor: CdM About the Author

admin

Matica muslimanska Crne Gore
 
 

 

Rožaje: Obilježeno 10 godina Savjeta Muslimana Crne Gore (FOTO)

Savjet Muslimanskog naroda Crne Gore svečanom manifestacijom u Rožajama obilježio deset godina postojanja. FOTO: Radio Televizija Rožaje
by admin
0

 
 

10 godina rada: Svečanost Muslimanskog savjeta u Rožajama

Savjet Muslimanskog naroda Crne Gore ima čast i zadovoljstvo da Vas pozove na: SVEČANOST Povodom desete godišnjice postojanja i rada . Rožaje, subota, 8. decembar 2018. godine sa početkom u 18 sati Sala Centra za kulturu R...
by admin
0

 
 

Konkurs za objavljivanje rada u 9. broju časopisa ”Osvit”

Matica muslimanska Crne Gore Samostalno udruženje u oblasti kulture manjinskog muslimanskog naroda Broj: 19  10. 09. 2017. godine   O b a v j e š t e nj e o prijemu tekstova, radova, za Deveti broj časopisa OSVIT glas M...
by admin
0

 
Savjet Muslimana Crne Gore

0 Comments


Be the first to comment!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava u Crnoj Gori